DIY – burkar med djurlock

Med stor inspiration från den fantastiska bloggen My har jag gjort ett litet DIY-projekt i form av burkar med djur på. Ännu har jag inte bestämt vad jag ska ha dem till (pärlor? nötter? godis), allt jag vet är att jag måste göra fler.

Burkar med djur på locket - DIY

Beskrivning: Köp en liten burk ej vattenlöslig färg på hobbyaffär, i detta fall heter färgen Duck egg men även andra färger blir säkert toppen. Den pensel jag använde var sunkig men eftersom färgen flyter ut så fint syns inga penselränder – success! Själva djuren inköptes på Prime Mark/Pennies i Irland men även TGR på Liljeholmen har billiga fuldjur, medan burkarna bara är gamla sylt- och rödbetsburkar. Sedan är det bara att limma fast djuren (superlim är att rekommendera) och måla hela locket.

Lämna en kommentar

Affisch hos Appartement

Nu hänger min affisch uppe på Appartements vägg ett par veckor framöver! Gå gärna förbi Södermannagatan 19 (bredvid Grandpa) och vinka till den, eller ännu hellre – köp den. Bästa julklappen till ett vetgirigt barn!

Affisch på Appartements vägg

(Notera även Skip hops söta uggleryggsäck på golvet, otroligt fin)

Lämna en kommentar

Inspirationsblogg från Ikea

Idag lärde jag mig att Ikea har en inspirationsblogg och att den dessutom är verkligt trevlig. Har själv ett sjabbigt bord från företaget vars yta är bubbligare än en kokande vattenyta – blev lite nyfiken på hur klurigt det kan vara att slänga på lite färg. Här har Ikeas gäng exempelvis gjort ett Sergels torg-mönster som inte blev helt tokigt.

Lämna en kommentar

Grafiskt draperi

Och den grafiska trenden växer sig starkare och starkare. Igår promenerade jag förbi ett kontor på Åsögatan med detta draperi – vid första anblicken ser det ut att vara endast vitt flor men sedan syns trianglarna. Ljust och fräscht, nu även grafiskt mönstrad!

Grafiskt draperi

Lämna en kommentar

Sexiga brickor från Hay

De briljanta danskarna bakom Hay har återigen släppt en liten guldklimp till designföremål – sexkantiga brickor. Mitt munvatten ansamlas, mm-mm-mm.

Brickor från Hay

Lämna en kommentar

Satan vilken snygg matta!

Åh fasen vad jag älskar denna mattlösning! Den verkar kräva ett trettiotal badrumsmattor från Ikea men det är en fantastiskt snygg kreation! Hm, möjligtvis att det skulle gå att tillverka i en lite mindre skala för att ha under en byrå i hallen eller liknande. Nåja. Nu ska jag snart slita blicken från den. Mmmm. Snart.

Ikea badrumsmattor bildar en större matta

Lämna en kommentar

Compact living för sovrummet

Ikea har alltid varit ena rackare på att få till vettiga lösningar för compact living. Själv har jag länge varit på jakt efter en lösning för att höja upp sängen och skapa utrymme undertill, utan att för den delen ha en mängd utdragslådor med ett menageri av dammråttor bakom. På Ikea i Kungens Kurva hittade jag denna lösning, som jag hoppas på att införskaffa den dagen sovrummets platsmängd tillåter.

Ikeas compact living-lösning för sängar

Lämna en kommentar

Metallampa på nytt sätt

Ibland önskar jag att jag både ägde en svets och hade en aning om hur jag skulle använda den. Om så vore detta en av de första sakerna jag skulle slöjda fram – en lampa liknande den som Natalie Dewex tagit fram. Nu skulle jag verkligen vilja lägga till en länk om återförsäljare men detta verkar vara något av ett provexemplar som inte finns till salu än. Håller tummarna för att det är möjligt att köpa den snarast! På Ikea! Snorbilligt!

Större lampa av Natalie Dewex
Mindre lampa av Natalie Dewex

Lämna en kommentar

Stilig remake

Jag brukar ofta traska förbi Stadsmissionen enkom för att kolla in deras Remake-avdelningen, där de säljer omgjorda plagg och numera även möbler. Vansinnigt inspirerande! Häromdagen fanns där ett klassiskt teakbord, dock med vitmålad yta vilket gissningsvis betyder att det dolda sig ett par gedigna vattenringar tidigare. Mycket snitsigt sätt att rädda förstörda möbler!

Ommålat teakbord från Stadsmissionen
Ber om ursäkt för min hörlurskabel som uppenbarligen krävde att få finnas med på bild.

Lämna en kommentar

Tyg av Stig Lindberg

Är det dumt att säga att jag skulle vilja hugga av en arm – eller åtminstone en tumme – för att köpa det här tyget? Lustigt nog första gången jag tyckt att något tyg av Stig Lindberg är intressant, oftare känns de som tygtavlor för 50-åriga qvinnor. Nå, det här skulle jag hur som helst gärna vilja äga.Stig Lindberg - Fruktlåda

Lämna en kommentar